Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 14:59

Τρίπολη: Νίκας για αναβάθμιση Λίμνης Τάκα και ΣΔΙΤ (Bιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Από τις πιο γόνιμες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 24, Απριλίου στην Τρίπολη, σύμφωνα με τα λεγόμενα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
Η συνεδρίαση περιελάμβανε 22 θέματα εκ των οποίων, τα δύο σημαντικότερα ήταν το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου και η αναβάθμιση της λίμνης Τάκα. 
Σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων ο περιφερειάρχης δήλωσε πως σιγά-σιγά λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο ακόμα κάποιοι δήμοι δεν πληρώνουν τα τέλη που τους αναλογούν. «Είναι άδικο και στεναχωριέμαι με την μικροπολιτική που ασκείται, δηλαδή πόσα της τάξης του 1.500.000 € να μένουν πίσω για να τα πληρώσει ο επόμενος δήμαρχος, πρόσθεσε ο κ. Νίκας. 

Μια άλλη τρομερή είδηση που ήρθε στο φως είναι πώς βρέθηκε το κεφάλι ενός νεκρού πτώματος από τα απορρίμματα ενός συγκεκριμένου νόμου στην Πελοπόννησο, υπόθεση που διερευνά η ελληνική αστυνομία.

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λίμνης Τάκα, ένα θέμα που αφορά την Τρίπολη και την Αρκαδία, καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι υποστήριξης της αρκαδικής πρωτεύουσας. 

Μέσα στο πλάνο αναβάθμισης της λίμνης είναι η υλοποίηση ενός υδατοδρομίου και η εκμετάλλευση της λίμνης για αθλητικά σπορ ή η δημιουργία ιστιοπλοϊκού ομίλου. Σε περίπτωση που γίνει το υδατοδρομίων θα υπάρξουν τουλάχιστον 18 θέσεις εργασίας ενώ η περιφέρεια Πελοποννήσου θα στοχεύσει και για περισσότερες. 

Βιντεο:

Διαβάστηκε 500 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.