Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 13:28

Ενημερωτική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έργο «Smart Bear» στο ΚΑΠΗ Τρίπολης (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκδήλωση ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για την Έρευνα και την Καινοτομία, συνδιοργάνωσαν, ο Δήμος Tρίπολης, το ΝΠΔΔ του Δήμου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο ΚΑΠΗ Τρίπολης και στοχεύει στην ανεξάρτητη και ποιοτική καθημερινότητα των ανθρώπων ηλικίας 63 ετών και άνω. 

Πλήθος ηλικιωμένων, μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν αναλυτικά για το καινοτόμο πρόγραμμα “SMART BEAR”, τους στόχους, τα οφέλη και την εφαρμογή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
 
Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό ερευνητικό έργο, στο οποίο θα ενταχθούν 5.100 πολίτες, ηλικίας 63 ετών και άνω, από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία και Ελλάδα. 
Το πρόγραμμα αφορά 300 ηλικιωμένους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστική δυσλειτουργία, απώλεια ακοής, αστάθεια, ψυχικές διαταραχές και σύνδρομο ευθραυστότητας. 
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα λάβουν δωρεάν “έξυπνες συσκευές”, ενώ αξιζει να σημειωθεί πως διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα τους. 
Τέλος, η ίδια εκδήλωση ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο «Smart Bear» θα επαναληφθεί στο παράρτημα του ΚΑΠΗ Τρίπολης την Τετάρτη 14 Ιουνίου και στο ΚΑΠΗ Κερασίτσας στις 22 Ιουνίου.
Διαβάστηκε 353 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.