Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 12:48

Τζιούμης και Νίκας για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Για το μοιραίο δυστύχημα στην Πύλο και τους πρόσφυγες με αφορμή την σημερινή ημέρα μίλησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης. 
Αναφορικά με το ναυάγιο της Πυλου, ο κ. Νίκας ανέφερε πως είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, για τον πολιτισμό μας τέτοια φαινόμενα. Αιτία τέτοιων περιστατικών είναι η φτώχεια και οι πόλεμοι. 
Στο νέο ΕΣΠΑ Υπάρχει πρόβλεψη για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων μεταξύ των οποίων και των προσφύγων έτσι ώστε να ενταχθούν στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη αυτή την περίοδο δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα για φιλοξενία προσφύγων στην αρκαδική πρωτεύουσα ωστόσο υπάρχει το πρόγραμμα «Κάλυψη» που αφορά νέους ηλικίας 29 ετών, δημότες της Τρίπολης, που τους παρέχει δωρεάν στέγη.  

Στο παρελθόν ωστόσο να αναφέρουμε πως η αρκαδική πρωτεύουσα μέσω του προγράμματος ESTIA είχε φιλοξενήσει σημαντικό αριθμό προσφύγων.  
Βιντεο:
Διαβάστηκε 312 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.