Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 12:23

Απεργία ΠΑΜΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη: Διεκδικούμε δουλειά, ζωή με δικαιώματα (Bιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι και εκπαιδευτικοί, στην πλατεία Πετρινού, στην Τρίπολη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μειώσεις στην ακρίβεια και καλύτερα εργασιακά δικαιώματα.

Στην απεργία συμμετείχαν το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΔΑΥ ΒΙΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και τα ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. 

Στην κινητοποίηση τονίστηκε το γεγονός ότι παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για την θέσπιση της 13ωρης εργασίας.
 
Μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι οι γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, το να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους τους εργαζόμενους και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.

Επίσης, η γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές των βασικών αγαθών, η αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία των πλημμυροπαθών και Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας είναι μερικές από τις προτάσεις - αιτήματα των συμμετεχόντων στην διαδήλωση.
 
Δυστυχώς η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ήταν μικρότερη σε σχέση με άλλες φορές.
 
Να σημειωθεί, πως οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και πανελλαδικά. 
BINTEO:
Διαβάστηκε 832 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.