Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 14:08

Το ντοκιμαντέρ Iannis Xenakis - Music of the Universe προβλήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχ. (VIDEO) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και σε άλλες 9 πόλεις της Πελοποννήσου, Μεταξύ των οποίων και την αρκαδική πρωτεύουσα θα φιλοξενηθούν 45 διεθνή ντοκιμαντέρ, 22 ελληνικά, και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη, στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. 

Την 1η Νοεμβρίου προβλήθηκε στο αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου Τρίπολης το ντοκιμαντέρ Ιάννης Ξενάκης music of the universe. Περίπου ενάμισης χρόνος χρειάστηκε για την έρευνα παραγωγή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ που αποτελεί μέρος του διηπειρωτικού project Meta - Xenakis σε συνεργασία με το με Meta - Xenakis Consortium για την επέτειο των 100 χρονών από την γέννηση του συνθέτη προέκυψε από την συμπαραγωγή του τμήματος ήχου και εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με την εταιρεία παραγωγής Black Dogs Production.

Την Παρασκευή 3, Νοεμβρίου αναμένεται να προβληθεί η ταινία «τα ρεμπέτικα μπλουζ», μια ταινία για την αγάπη την ζωή και την ελληνική μουσική ενώ την Κυριακή 5, Νοεμβρίου οι θαμώνες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία « η ζωή ενός Ημίαιμου». 

Διαβάστηκε 441 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.