Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 16:37

VIDEO: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρουσία του βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση, και του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κοντοζαμάνη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου εγκατάστασης του φυσικού αερίου της εταιρίας ΗENGAS, στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

To έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε από την εταιρία HENGAS σε διάστημα 1,5 μήνα, αφορούσε την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την μετατροπή του δικτύου θέρμανσης από το υφιστάμενο καύσιμο σε καύσιμο φυσικό αέριο στο Κεντρικό κτίριο, στο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής και στο κτίριο των Διοικητικών Υπηρεσιών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κόστισε περίπου 770.000 ευρώ. 

Μετά τα εγκαίνια και την ξενάγηση των παρευρισκομένων στην εγκατάσταση του φυσικού αερίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του Τομέα Ψυχικής Υγείας. 

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HENGAS κα Βίκυ Λαμπροπούλου, ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, Επιπλέον αναφέρθηκε στους δήμους και τις περιοχές που πραγματοποιεί εγκαταστάσεις φυσικού αερίου η εταιρεία HENGAS.

Εκτενή χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Βλάσης ο οποίος μίλησε για το φυσικό αέριο και τις εξελίξεις σύνδεσης του συνόλου των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης με τη συγκεκριμένη «πράσινη» μορφή ενέργειας. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αδειοδότηση της συγκεκριμένης εταιρείας από την ΡΑΕ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εγκαταστάσεις των μεγάλων φάρμακο βιομηχανιών στην ΒΙΠΕ Τρίπολης οι οποίες θα επιφέρουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης από την πλευρά του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι τα χρήματα έργου που εξοικονομούνται από την ενεργειακή αναβάθμιση επιστρέφουν στο σύστημα υγείας.

Με τη σειρά του, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου εξέφρασε την χαρά του για την εγκατάσταση του δικτύου του φυσικού αερίου, το οποίο αναβαθμίζει το νοσοκομείο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Κώστα Βλάση για τον αγώνα του, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. 

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

Διαβάστηκε 294 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.