Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 07:42

Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως Καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται να κάνει μέσα στον Οκτώβριο η Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε απευθύνει την πρόσκληση, για να επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων που έλαβε χώρα στη Σλοβενία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με το χρόνο της επίσκεψης να τοποθετείται στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αυτό το διάστημα η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί σειρά επισκέψεων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η απερχόμενη καγκελάριος «αποχαιρέτησε» την Κυριακή τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε προσκληθεί να γευματίσει με τον Ερντογάν στα Θεραπειά, σε μία από τις εντυπωσιακότερες προεδρικές κατοικίες στον Βόσπορο -όπου και συζητήθηκαν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία και την ΕΕ, η Συρία, η Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούσε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της, ιδίως στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Μέρκελ ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού:

«Κάποιες φορές ήμουν επικριτική για τις εξελίξεις που παρακολουθούσαμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. [...]Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το ίδιο και με την επόμενη γερμανική κυβέρνηση: Η σχέση της Τουρκίας με τη Γερμανία θα συνεχιστεί, με τις καλές και τις κακές όψεις της».

ΠΗΓΗ: https://www.cnn.gr/

Διαβάστηκε 676 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.