Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 09:39

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή στη Βρετανία η ενισχυτική δόση του δισθενούς εμβολίου κατά της COVID-19 της Pfizer/BioNTech, για τα παιδιά άνω των 12 ετών και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) η απόφαση στηρίχθηκε σε στοιχεία μιας κλινικής έρευνας, που έδειξε ότι η ενισχυτική δόση με το ζεύγος εμβολίου Pfizer/BioNTech προκαλεί μία δυνατή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της παραλλαγής Όμικρον, αλλά και του αρχικού στελέχους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου την κυλιόμενη αξιολόγηση προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου.

Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Διαβάστηκε 838 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.