Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:49

Δείτε την εκδήλωση για τη νέα χρηματοδοτική δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021- 2027» (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Επιμελητήριο Κορινθίας πραγματοποίησε εκδήλωση για τη νέα χρηματοδοτική δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» που αναμένεται να προκηρυχθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΣΠΑ 2021 – 2027),   όπου παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστο Δήμα παρουσίασαν οι 4 παρεμβάσεις από τα αρμόδια στελέχη.

Δικαιούχοι της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»  είναι:

α ) Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις» και

β) Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί».

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με στόχο τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, μίλησε για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας.

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης  Λουζιώτης εκτιμά ότι «Αυτή η εκδήλωση θα προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να μάθουν για την πιο πρόσφατη έρευνα και στους ερευνητές να συνδεθούν με επιχειρήσεις και να εξερευνήσουν πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου «Γιάννης Λαρσινός». 

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, κα Νίνα Κασιμάτη. 

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Διαβάστηκε 538 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.