Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι στην Ελλάδα υπό τους ήχους του κλαρίνου του Ηπειρώτη καλλιτέχνη Ν. Φιλιππίδη βίωσαν την Κυριακή το βράδυ οι μαθητές Δημοτικών σχολείων της Λακωνίας καθώς και οι γονείς τους που γέμισαν το Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου.

«Οι μαθητές χόρεψαν τραγούδια που ακούγονται από την Θράκη ως την Μάνη φορώντας τις ανάλογες ενδυμασίες και οι συνδιοργανωτές, το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι για το  χορευτικό αντάμωμα, στο οποίο συμμετείχαν το 1ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 2ο Δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 1ο Δημοτικό σχολείο Γυθείου και το Δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου με δύο τμήματα με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους δάσκαλους χορού - γυμναστές κ.κ. Ν. Βασιλάκο, Β. Ανδρώνη, Κ. Τσαμπού και Β. Βορβή», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση του το Δημοτικό Σχολείου Ξηροκαμπίου.

Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ν. Φιλιππίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό και την παραδοσιακή μουσική.


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες