Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 14:35

Τελετή παράδοσης της τοιχογραφίας του Κολοκοτρώνη & του Κεφάλα προς τιμήν του 1821 στα Κλωνατζίδικα Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤηνΤετάρτη 19 Μαΐου έγινε στην Τρίπολη, και συγκεκριμένα στα Κλωνατζίδικα η παράδοση της τοιχογραφίας με τη μορφή του Κολοκοτρώνη και του Κεφάλα από το ίδρυμα καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών προς τον Δήμο Τρίπολης. 

Στο σημείο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Ελένη Καρούντζου, η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, κα. Ερατώ Χατζησάββα και η κα. Σοφία Αντωνιάδου, συνεργάτης του ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου αλλά και της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο κ.Τζιούμης αφού αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου είπε «δημιουργείται στην Τρίπολη ένα σημείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εκδηλώσεις, να μαζεύονται οι συμπολίτες μας».  

Τον λόγο πήρε η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, η κυρία Ερατώ Χατζησάββα η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την παραμονή τους στην Τρίπολη έναν τόπο όπως είπε «προικισμένο από τη φύση και την ιστορία». 

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος πολιτισμού, κα. Ελένη Καρούντζου, αναφέρθηκε στην καλλωπιστική αυτή ενέργεια η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια της δράσης «Μοριάς 2021» ενώ προμήνυσε και επόμενες μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου.

Τέλος, μίλησε η κα. Αντωνιάδου, συνεργάτης του ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου αλλά και της Σχολής Καλών Τεχνών η οποία ανέφερε ότι είναι, «Είναι μια εξαιρετική δουλειά αυτή που έχει γίνει και φαίνεται να έχει γίνει με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο κόπο

Διαβάστηκε 618 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.