Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 06:23

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οικισμοί (Φωτογραφίες) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην προληπτική εκκένωση οικισμών προχώρησαν αργά τη νύχτα οι αρχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω της πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή του Σχίνου.Σε ε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να είναι η φωτιά αυτή τη στιγμή.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πελοπόννησο, Αττική και Στερά Ελλάδα και στη συνέχεια ενισχύθηκαν. Στο σημείο της φωτιάς όπως είπε, επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα αεροσκάφη επίσης συνδράμουν στη κατάσβεση όπως και ένα ελικόπτερο. Η μεγάλη φωτιά εξελίσσεται στα Γεράνεια Όρη, σε δασική πευκόφυτη περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί πέντε χωριά, Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και δύο μονές Αγ. Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που υπάρχουν ελαιόδεντρα, με τη φωτιά να παίρνει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι τα ξημερώματα έφταναν και τα 7 μποφόρ.

Νωρίτερα τα ξημερώματα, υπήρξαν πληροφορίες για φθορές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι ενώ τα πρώτα αεροπλάνα απογειώθηκαν για να συνδράμουν στη κατάσβεση. Εχουν καεί 2-3 σπίτια αλλά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ενώ ορισμένοι κάτοικοι έφυγαν για την Αθήνα. Τα σπίτια που κάηκαν είναι στο Σχίνο όπου και ξεκίνησε η εστία της φωτιάς. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να πει ακόμη για το ακριβές σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ το σημείο της φωτιάς δεν είχε καεί ποτέ στο παρελθόν.

Διαβάστηκε 751 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.