Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 06:01

Αλέκος Πνευματικός: Ο μοναδικός Δήμαρχος που πράττει περισσότερα από αυτά που λέει

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης είναι ο μισός Δήμος. Έχει πολύ πιο σημαντικό ρόλο. Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε τα περιστατικά της Μάνδρας αλλά φρόντισε να κάνει την αρχή ο αείμνηστος Θωμάς Θωμαίδης και εμείς συνεχίζουμε ώστε η πόλη της Κορίνθου να είναι στο 100% ασφαλής μετά την ολοκλήρωση των έργων και στο ποτάμι τη Ξηρία. Και με δική μας πρωτοβουλία αλλά και με τον κύριο Δέδε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου υποδομών και δικτύων σήμερα σχεδιάζεται με ευθύνη των παραχωρισιούχων γίνεται μια μελέτη χωρίς κόστος για τον Δήμο που αφορά αποχετευτικά όμβριων που είναι παράληλα με τον αυτοκινητόδρομο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο για να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.
Τις μελέτες αυτές τις συντονίζει και η Δημοτική επιχείρηση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Καμπούρης και σε στενή συνεργασία με τους μελετητές που έγινε και σύσκεψη πιστεύω να έχουμε θετικά νέα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Υπάρχει χρηματοδότηση σύμφωνα με τον κύριο Δέδε και θα κάνουμε γρήγορα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να είναι ασφαλής ο Δήμος Κορίνθιων και στο μέτωπο της Δημοτικής ενότητας Άσσου Λεχαίου.

Πάμε στα θετικά τώρα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα έργο περίπου 200.000 ευρώ που αφορά αποχετευτικά που υπολείπονται σε κάποια σημεία ακραία της Κορίνθου.
Θεωρούμε αν βγεί πρόσκληση από την διαχειριστική της περιφέρειας Πελοποννήσου που θα αφορά αποχετευτικά για οικισμούς κατηγορίας Γ θα είμαστε οι πρώτοι αλλά και ο Δήμος που θα εντάξει τα πιο πολλά έργα, έργα που είναι απαραίτητα να ενταχθούν διότι θα υπάρξουν πρόστιμα στην χώρα τα επόμενα χρόνια και έχει υποχρέωση η χώρα να ολοκληρώσει έργα των οικισμών Γ.
Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους συνέβαλαν για τον σχεδιασμό του έργου των αποχετευτικών των ακαθάρτων της δημοτικής ενότητας Άσσου Λεχαίου γιατί το σχεδιάσαμε επικυροποιόντας την μελέτη ώστε να είναι αποτελεσματικό έργο με μικρότερο κόστος κατασκευής.
Όσον αφορά την ύδρευση στη συγκεκριμένη περιοχή αποφασιστικέ ένα έργο 735.000 ευρώ να δημοπρατηθεί και αφορά δίκτυα ύδρευσης ή καινούργια ή αντικαταστάσεις και νέες συνδέσεις συνολικού μήκους καινούργιων αγωγών 17.5 χιλιόμετρα περίπου καινούργιων δικτύων. Θα καταφέρουμε και εκεί τη σύνδεση με ποιοτικό νερό Στυμφαλίας.
Διότι αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα είναι ένα θαύμα έχουμε καταφέρει σήμερα να υδροδοτούμε τον παλιό καποδιστριακό Δήμο Κορινθίων-Σαρωνικού και Σολυγείας με ποιοτικό νερό,πόσιμο Στυμφαλίας. Στόχος μας είναι να έχουμε ΠΑΝΤΟΥ πόσιμο νερό Στυμφαλίας και αυτό είναι μια απάντηση σε κάποιους που πάντα βιάζονται και δεν μας λένε μια καλή κουβέντα για τον άθλο που έχουμε πετύχοι. Αυτοί φιλοδοξούν να γίνουν Δήμαρχοι χωρί να πούν ότι η Κόρινθος σε έναν νομό που έχει προβλήματα ίσως να είναι ο μοναδικός Δήμος με πόσιμο νερό σχεδόν σε όλα τα διοικητικά του όρια χωρίς προβλήματα επάρκειας.

Διαβάστηκε 1281 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.