Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 14:13

Καθολική καταστροφή για τους καστανοπαραγωγούς της Αρκαδίας λόγω της σφήκας της καστανιάς (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τεράστια είναι η καταστροφή για τους καστανοπαραγωγούς της Αρκαδίας, καθώς εχει ζημιωθεί κατά 95% η παραγωγής τους, λόγω ασθενειών που καταλαμβάνουν το προϊόν. 
Ένα από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν η καστανό παραγωγή είναι και η σφήκα της καστανιάς.
Όπως αναφέρουν καστανοπαραγωγοί, μέχρι σήμερα δεν πούλησαν ούτε ένα κιλό κάστανο και σταμάτησαν πλέον να μαζεύουν την παραγωγή τους αφήνοντάς την να ξεραίνεται στα καστανοκτήματα.  
Η μειωμένη παραγωγή καστανών θα επηρεάσει και την τιμή του προϊόντος καθώς δεν υπάρχει μεγάλη καλλιέργεια Με αποτέλεσμα το προϊόν να φτάσει σε υψηλή τιμή στα χέρια των καταναλωτών, με την περσινή τιμή του κάστανού να ανέρχεται στα 2,60 €/ κιλό. 
Οι καστανοπαραγωγοι ζητουν την άμεση επέμβαση της πολιτείας για οικονομική αποζημίωση όλων των παραγωγών. Για τα συγκεκριμένα χωριά οπως το Αλεποχώρι Αρκαδίας η παραγωγή κάστανου είναι μονοκαλιέργεια.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς παραγωγής του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Μαρκόπουλος, μαζί με καστανοπαραγωγούς προέβη στην εναπόθεση ωφέλιμων εντόμων σε κτήματα καστανιών, στην περιοχή της Σκυρίτιδας. 
Βιντεο:
Διαβάστηκε 968 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.