Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 14:42

Την Τρίπολη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος (Βιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τεχνική συνάντηση για τα θέματα αγροτικής παραγωγής εγινε το μεσημέρι της 6ης Ιουνίου στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Ο περιφερειάρχης μίλησε για την άψογη συνεργασία που είχαν με τον κ. Λυκουρέντζο όλο αυτό το διάστημα. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ευχαρίστησε τον κ. Νίκα και μίλησε για το έργο που έχει επιτελέσει στην περιφέρεια.
O κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως ο ΕΛΓΑ κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, μετά από την γενναιόδωρη και νόμιμη συνδρομή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης με την ενίσχυση του οργανισμού με 366 εκατ. ευρώ.
Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση των αγροτών από άλλα κεφάλαια των κρατικών ενισχύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ, ενώ διατέθηκαν 50 εκατ. ευρώ για την προκαταβολή στις δενδροκαλλιέργειες που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του 2021-2022.
Στους παραγωγούς της περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν διατεθεί από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ 74,5 εκατ. ευρώ. Επίσης από το πρόγραμμα των κρατικών ενισχύσεων έχουν διατεθεί 2,5 εκατ. ευρώ και τέλος από το πρόγραμμα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτών του 2021, έχουν διατεθεί 15 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις αγροτών που δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις, αλλά και στην κριτική που ασκείται από τους αγρότες οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την στήριξη της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα. 
Βιντεο:
Διαβάστηκε 440 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.