Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 16:50

Δράσεις του προγράμματος PROGRESS στην Τ.Κ. Καμαρίου Τεγέας (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην Τ.Κ. Καμαρίου Τεγέας διοργανώθηκαν με την υποστήριξη και διοργάνωση του Δήμου Τρίπολης δράσεις στα πλαίσια του Προγράμματος PRO.GRE.S.S. (Ενεργές πράσινες κοινότητες και αφηγητές για τη διασφάλιση του φυσικού κεφαλαίου).
 
Το έργο PRO.GRE.S.S. είναι μια πρωτοβουλία ενός διακρατικού δικτύου κοινοτήτων που ζουν σε αγροτικές περιοχές σε τέσσερις μεσογειακές χώρες: τον Δήμο Τρίπολης (Ελλάδα), και δήμους από Ιταλία, Ισπανία και την Γαλλία.
 
Η δράση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που υλοποιούνται στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί και ο Δήμος Τρίπολης, μεταξύ άλλων Δήμων από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που έχει σχέση με τις Ήπιες Μορφές Καλλιέργειας αλλά και την Κλιματική Αλλαγή.
 
Αρχικά πραγματοποιήθηκε μάζεμα μήλων από αγρόκτημα και ύστερα έγινε εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδας μήλου από την Πρόεδρο του χωριού κα. Αντωνία Αδαμοπούλου, σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού, στο Δημοτικό σχολείο του Καμαρίου.
 
Tέλος, τοπικοί παραγωγοί του γνωστού πλέον Μήλου Τριπόλεως Ντελίσιους Πιλαφά ξενάγησαν στα κτήματα τους επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να τους ενημερώσουν για τους τρόπους παραγωγής, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.
Διαβάστηκε 752 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.