Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 16:41

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:Να προασπίσουμε τα δικαιώματα των γυναικών Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, από εξειδικευμένο προσωπικό. 
Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει σημειωθεί αύξηση της ανεργίας των γυναικών καθώς και των κλήσεων ενδοοικογενειακής βίας της τάξεως του 50 - 60 %. Οι γυναίκες έχουν αρχίσει και μιλούν. 
Οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής και αφορούν σε ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, ψυχολογική, κοινωνική, εργασιακή και νομική συμβουλευτική για τα δικαιώματα των γυναικών. 
Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή ημέρα, τονίζοντας την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και την μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας. 
Διαβάστηκε 776 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.