Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 16:55

Σακελλαροπούλου: Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Άστρος Κυνουρίας, για τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης.

Η κα. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο.


Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Είναι σήμερα μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το Άστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία. 
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Άστρος Κυνουρίας ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης δηλώσεις πραγματοποίησε δηλώσεις και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι «Είναι παράδειγμα και δίδαγμα η Εθνοσυνέλευση ότι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι στις δυσκολίες για να ξεπερνάμε προβλήματα». 
Διαβάστηκε 693 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.