Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 13:42

Ενδιαφέρον δείχνουν οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενδιαφέρον εκφράζουν οι Ιταλοί διαχειριστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και φορτηγών συρμών στην γραμμή μέχρι την Τρίπολη.

Την σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Ο Π. Νίκας ενημερώθηκε, ειδικότερα από τον Κ. Σπηλιόπουλο μετά τη συνάντηση που ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ πραγματοποίησε με στελέχη του ιταλικού κρατικού ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane (FDS), ο οποίος έχει εξαγοράσει το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού).

Συγκεκριμένα, ο Κ. Σπηλιόπουλος μετέφερε στον περιφερειάρχη, ότι όσον αφορά τις άγονες γραμμές εκφράστηκε εκ μέρους των συνομιλητών του μεγάλο ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και της δρομολόγησης φορτηγών τρένων μέχρι την Τρίπολη, με δεδομένη και την πρόθεση της Περιφέρειας να συμβάλει οικονομικά στο εν λόγω εγχείρημα. Παράλληλα, ο Κ. Σπηλιόπουλος επισήμανε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την εν λόγω προοπτική.

“Σίγουρα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, φαίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο αυτό το ενδιαφέρον” σχολίασε ο περιφερειάρχης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σύντομα προγραμματίζεται συνάντησή του με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι η επιδίωξη της υπ’ αυτόν περιφερειακής αρχής για την σταδιακή επαναλειτουργία του τρένου στο δίκτυο της Πελοποννήσου αποτελεί άμεση προτεραιότητα και συνδέεται άμεσα με την επιθυμία της να διαφυλάξει το περιβάλλον, δεδομένου ότι το τρένο αποτελεί από τα πλέον οικολογικά μέσα μαζικής μετακίνησης.

Διαβάστηκε 1065 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.