Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 13:21

Γούργαρης: «Επιτακτική ανάγκη ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων του Δήμου Τρίπολης» (Bιντεο) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βαγγέλης Γούργαρης, Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης με παρέμβαση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης τονίζει την “Επιτακτική ανάγκη να γίνεται ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηρίων του Δήμου Τρίπολης”. 

Μετά τον μεγάλο σεισμό στη Τουρκία εντάθηκε η ανησυχία και στη χώρα μας που είναι η πρώτη σεισμογόνος χώρα στην Ευρώπη. Οι επιστήμονες λένε πως είναι φυσιολογικό να γίνει ένας μεγάλος σεισμός και στη χώρα μας. 
Σύμφωνα με τον κ. Γούργαρη στο Δήμο Τρίπολης τα περισσότερα σχολικά κτήρια, όπως το πρώτο Γυμνάσιο και Λύκειο, το δεύτερο Γυμνάσιο και Λύκειο, το τρίτο Γυμνάσιο και Λύκειο, το τέταρτο Λύκειο, το συγκρότημα των ΕΠΑΛ, πολλά Δημοτικά σχολεία, βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1985 που ίσχυαν υποτυπώδεις αντισεισμικοί κανονισμοί. 
Τέλος, αναφέρει πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης όλων των σχολικών κτηρίων και πάνω απ’ όλα να γίνει σχολαστικός αντισεισμικός έλεγχος και το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης. 
Δείτε το σχετικό βιντεο:
Διαβάστηκε 159 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.