Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 14:10

ΤΡΙΠΟΛΗ: «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εφαρμογή ενός παλιού νόμου του υπουργείου υγείας σχετικά με τα φάρμακα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους ασθενείς οι οποίοι καλούνταν να πληρώνουν πλέον τεράστιες συμμετοχές φαρμάκων. 

 

Η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας τονίζει πως ο φαρμακοποιός δεν φέρει καμία ευθύνη στην τιμολόγηση των φαρμάκων, αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου υγείας.

 

Επιπλέον το τελευταίο τρίμηνο δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων αλλά, συνεχόμενες μειώσεις. 

 

Οι Φαρμακοποιοί της Τρίπολης μεταφέρουν την δυσαρέσκεια των ασθενών οι οποίοι καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την άσχημη κατάσταση των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να είναι απογοητευμένη με τον κλάδο της υγείας. 

 

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκαλέσει η έλλειψη φαρμάκων όπως αντιβιοτικά, αναπνευστικά φάρμακα, φάρμακα για τον θυροειδή, ινσουλίνες η τα υπερτασικά φάρμακα. Ιδίως τα εμβόλια και οι ινσουλίνες που δεν έχουν υποκατάστατα προκαλούν καθημερινά προβλήματα στους φαρμακοποιούς διότι είναι δύσκολη για αντιμετώπιση των ελλείψεων τους. 

Τέλος, αρκετά αυξημένος είναι ο όγκος εργασίας των φαρμακοποιών της Τρίπολης καθώς καλούνται να εξυπηρετήσουν καθημερινά εκατονταδες ασθενείς. 

Διαβάστηκε 121 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.