Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 14:08

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΑΕΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κοινή σύσκεψη φορέων για το ζήτημα του σχεδιασμού εγκατάστασης μονάδας παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε την 12η Φεβρουαρίου στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη. 
Πρόκειται για ρυπογόνα μονάδα που ως πρώτη ύλη επεξεργάζεται υπολείμματα σφαγείων, τυροκομείων, πτηνοτροφείων, ξενοδοχείων, εστιατορίων και ελαιουργείων, ληγμένα τρόφιμα, γεωργικά και ζωικά απόβλητα. 
Η μονάδα αυτή προβλέπεται να καίει το βιοαέριο σε μηχανές εσωτερικής καύσης εκπέμποντας ρύπους στην ατμόσφαιρα, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την υγεία όσων τους εισπνέουν. Ηλειτουργία μιας τέτοιας μονάδας θα επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, με επιπτώσεις και στην αγροτική παραγωγή της γύρω περιοχής.
 Η κα. Πανουση τόνισε πως χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς και να εκφράσουμε με μαζικό και οργανωμένο τρόπο την αντίθεσή μας στη λειτουργία τέτοιων μονάδων στην περιοχή μας. 
Με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος των συνταξιουχικών υπαλλήλων Αρκαδίας  τόνισε πως δεν θα επιτρέψουν η ΒΙΠΕ Τρίπολης να γίνει «χαβούζα» της Πελοποννήσου. 
Ανοιχτό κάλεσμα απηύθυναν για την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6μμ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ), στην Τρίπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη - συζήτηση  για τις περαιτέρω ενέργειές.
Διαβάστηκε 290 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.