Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 14:09

ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την καθιερωμένη κοπή πίτας του συνδέσμου συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν τα μέλη του, στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη. 
 
Μετά το πέρας της κοπής οι εκπρόσωποι του συνδέσμου πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο τους.
 
Αναφέρθηκαν στις μειώσεις των συντάξεων που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι από το 2010, στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τους νομός Κατρούγκαλου και Βρούτση Χατζηδάκη που έχουν χάσει το Δημόσιο και αναδιανεμητικό του χαρακτήρα με αποκορύφωμα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, στο ΤΑΠ/ ΔΕΗ και τέλος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΕΟΠΠΥ που έχει υποβαθμιστεί και το ίδιο συμβαίνει και στα θέματα του εθνικού συστήματος υγείας.
 
Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι της Αρκαδίας ζητούν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις με επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς τους παλαιούς ασφαλισμένους και ενσωμάτωση της στην κύρια σύνταξη, καταβολή των αναδρομικών του 11 μήνο της επικουρικής και των δώρων, κατάργηση του έξι τοις 100 ασθένειας από την επικουρική και επαναφορά του 4% στην κύρια σύνταξη.
Διαβάστηκε 285 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.