Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 16:32

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (video) Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 6η Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως η πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας. Δυστυχώς τα τελευταία έτη έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα σχολικής βίας μεταξύ μαθητών στη χώρα μας.

Γι’ αυτό το σοβαρό φαινόμενο μιλήσαμε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Οικονομόπουλο, σχολιάζοντας τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί σε σχολεία της Πελοποννήσου. 
Ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε πως η βία δεν εντοπίζεται μόνο στα σχολεία αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα ενώ εκτός από το σχολείο σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών παίζει ρόλο η οικογένεια. 
Στόχος του σχολείου είναι η θωράκιση τέτοιων φαινομένων αλλά και η λήψη μέτρων ώστε να μειωθεί - αντιμετωπιστεί η βία στα σχολεία. 
Ο περιφερειακός διευθυντής μίλησε και για την στήριξη που δίνει το σχολείο σε θύματα βίας, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται σε ειδικούς παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.
Σημαντικό ρόλο στην διάδοση της βίας έχει παίξει το ίντερνετ και η αλόγιστη χρήση του γι’αυτό τον λόγο οι ειδικοί καλούν τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην σωστή χρήση του.
Κλείνοντας ο κύριος Οικονομόπουλος μετέφερε το μήνυμα της ημέρας σημειώνοντας πως η βία δεν μπορεί να είναι ανεκτή πουθενά. 
Διαβάστηκε 146 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.