Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 14:14

VIDEO: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας κήρυξε την 4η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα η παχυσαρκία και να προτείνουν λύσεις για τον περιορισμό της συχνότητας εμφάνισής της.  

Η Παχυσαρκία είναι η πάθηση που προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα και εχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας σε μείωση του προσδόκιμου ζωής και αυξημένα προβλήματα υγείας.  
Ένας στους έξι ενηλίκους ανθρώπους στον πλανήτη είναι παχύσαρκος και ένα στα 11 παιδιά αντίστοιχα.Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται πολύ ψηλά στο χαρτί της παχυσαρκίας καθώς είναι μία από τις τρεις χώρες που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα παχυσαρκίας. 
Η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική και δεν οφείλεται μόνο στην κακή διατροφή. Η κατανάλωση υπέρ επεξεργασμένων προϊόντων προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία του ατόμου. 
Η τροφική αλυσίδα ενός ατόμου θα πρέπει να διαθέτει καθημερινά φρούτα και λαχανικά ενώ θα πρέπει να είναι φτιαγμένη με βάση τα μεσογειακά πρότυπα διατροφής. 
Σημαντικό να αναφερθεί, πως έρευνες έχουν δείξει ότι τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα έχουν υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Τα τελευταία έτη ο καταναλωτης εκτός από μία σωστή διατροφή για να χάσει βάρος ζητά από τους διατροφολόγους και κοστολόγηση της διατροφής του ώστε να μπορέσει να γλιτώσει χρήματα. 
 
Τέλος, φετινό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας είναι πως το βάρος δεν είναι αυτοσκοπός.
Διαβάστηκε 101 φορές

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.